29-12-06

Het gebruiken van steekschuim

GROENE STEEKSCHUIM

 1. Welk is de juiste manier om  steekschuim te gebruiken en hoe lang moet het steekschuim in water ondergedompeld blijven?

  Gebruik de "drijvende onderdompel" methode: leg het steekschuim (op een zijde naar keuze) op het wateroppervlak van een met water gevulde container. Bij voorkeur voegt u eerst een hoeveelheid snijbloemenvoeding aan het water toe.
  OASIS® Ideal Bollen
  Laat het  steekschuim langzaam het water absorberen totdat het steekschuim op het water komt bovendrijven of naar de bodem van de container zinkt. Duw het steekschuim vooral NIET in het water want dan zullen er binnenin droge vlekken onstaan waardoor de bloemenstengels onvoldoende water kunnen absorberen.

  De wateropnametijd varieert naargelang de afmeting, de vorm en/of de densiteit van het  steekschuim.

 2. Hoe bewaar ik het  steekschuim het best?

  Het steekschuim bewaart u het best op normale kamertemperatuur, weg van direct zonnelicht. Indien het steekschuim aan direct zonnelicht wordt blootgesteld, kan een lichte verkleuring optreden, maar dit beïnvloedt geenzins de capilaire eigenschappen van het steekschuim.

  Vermijd een ruwe behandeling van het steekschuim, vermits daardoor de cel- structuur beschadigd wordt, hetgeen dan de watervoorziening van de bloemenstengels belemmert.

  Vermijd eveneens extreme hitte want die veroorzaakt een sterk waterverlies na de wateropname.

 3. Heeft het  steekschuim een uiterste gebruiksdatum?

  Wanneer bewaard in goede omstandigheden zal het steekschuim geen verouderingsverschijnselen tonen. Vermijd extreme hitte en vochtigheid vermits deze factoren in sommige gevallen de wateropname enigzins doen verminderen.

 4. Waarvan is  steekschuim gemaakt?

  Het  steekschuim wordt gemaakt op basis van phenol-hars, dat bijvoorbeeld ook gebruikt wordt bij het fabriceren van keukenwerkvlakken. Deze harsformule, samen met de andere ingrediënten, worden op zo'n manier verwerkt dat het  steekschuim telkens weer een constante kwaliteit heeft. Ongetwijfeld een eigenschap die wereldwijd door bloemisten sterk gewaardeerd wordt.

 5. Hoe gebruik ik de OASIS® Rainbow™ Foam het best en hoe lang laat ik het steekschuim in het water liggen?

  Gebruik de "drijvende onderdompel" methode. Leg het OASIS® Rainbow™ steekschuim op het wateroppervlak van een met water gevulde container. Bij voorkeur voegt u eerst een hoeveelheid snijbloemenvoeding aan het water toe.

  Laat het OASIS® Rainbow™ steekschuim langzaam het water absorberen totdat het steekschuim op het water komt bovendrijven of naar de bodem van de container zinkt. Duw het steekschuim vooral NIET in het water want dan zullen er droge vlekken optreden waardoor de bloemenstengels onvoldoende water kunnen absorberen.

  De wateropnametijd varieert van twee à vijf minuten.
  OASIS® RAINBOW® Blokken

  OASIS® RAINBOW® Blokken

 6. Kan ik het steekschuim nog gebruiken wanneer het terug opgedroogd is?

  Wij raden u aan het  steekschuim onmiddellijk te gebruiken na de wateropname. Indien het echter voor u onmogelijk is het steekschuim onmiddellijk na de wateropname te gebruiken, laat u het best in de watercontainer liggen (max. 24 uur) in plaats van het steekschuim te laten uitdrogen.
  steekschuim1


07:22 Gepost door dorangbloem in tips | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

heel... interessante info hoor! Zelf doe ik (nog) niet aan bloemschikken maar wil het wel eens proberen... dan kom ik zeker voor de goede informatie naar je blog zien.
Groetjes en een fijn jaareinde

Gepost door: lucretia | 29-12-06

Hoi, bedankt jij ook happy newyear een fijne start in het jaar 2007!! Groetekes Vicky *xXx*

Gepost door: Vicky | 29-12-06

erg handig ! Hoi, deze informatie vond ik erg handig om te gebruiken voor mijn presentatie over steekschuim! Onwijs bedankt!

Gepost door: Lysanne | 24-05-07

heelgoed heey supergoed dat mensen het kennen lezen zo weten ze ook hoe ze met oase moeten omgaan ik doe het nu al 6 /7 jaar vooral met kers maar soms ook in de zomer groetjes en een fijne jaareinde brigitte

Gepost door: brigitte | 26-12-09

heey ik vind dit geweldig steekschuim is zo fijn ik heb er een bed van en die bank van google het is zo fijn om in tedrukken en knijpen ik kan er aleen nooit van afblijfen en maakt het altijd kapot hoe zorg ik er voor als het dus gedeukt is en je hand/andere voorwerpen er in zitten dat het weer mooi en het zelfde wordt help mij aub

Gepost door: sammy | 18-12-10

ja ik ben ook fan van steekschuim om er n te drukken tijdens pokker of det balletje draaien hoe wordt het weer heel

Gepost door: sjoerd | 18-12-10

De commentaren zijn gesloten.